Helyünk

A Kockás Liliom Családi Napközi az Őrség Kapujában, Csákánydoroszló községben található, jól megközelíthető, ugyanakkor kezelhető forgalmú helyen. Csákánydoroszló a 8-as főút mellett, Körmendtől 10, Szentgotthárdól 20, Őriszentpétertől – az Őrség fővárosától – 18 km-re található.

Családi napközink a község központi a helyéhez közel található; a 8-as főútról a benzinkút mellett Őriszentpéter irányába haladva jobb kéz felől már lekanyarodás előtt jól látható a családi napközinek otthont adó tetőtér beépítéses gerenda ház.

A családi napközi a lakóház alsó szintjén található; megközelítése egy ún. szélfogó helyiségen át történit, itt tudnak a gyermekek a számukra kialakított padokon cipőt váltani és itt van lehetőség a gyermekek váltóruhájának elhelyezésére.

A gyerekek benti játékának egy tágas nappali ad helyet; játékokkal – a pályázatnak is hála – jól felszerelt, a különböző életkorú, érdeklődésű gyerekek egyaránt találnak érdeklődésüknek megfelelő játékot. A napköziben található játékok közös jellemzője a magas minőség.

Az eseménydús délelőttöt követő ebédet a gyerekek a lakóház étkezőjében, számukra készített kisasztalok, kisszékek mellett fogyaszthatják el; ebéd utáni pihenésük, alvásuk a játéktértől elkülönítetten zajlik; ezáltal lehetőséget tudunk teremteni a nemalvó vagy rövidebb ideig alvó gyermekek foglalkoztatására addig, míg társaik pihennek.

A családi napközi részét képezi még a földszinti fürdőszoba; itt két WC helyiség került kialakításra, felléppővel, lecsapódásgátló ülőkékkel; a kéz- és fogmosáshoz egy nagyobb és egy kisebb méretű mosdó áll a gyermekek és gondozó rendelkezésére. A fürdőszobában található sarokkád pedig akár egy napsütéses nyári napon élményfürdőzésre is alkalmas lehet 🙂